Expo ontwerp Huis aan de Markt

11-11-2021
505 keer bekeken

​​​​​​​Van 12 t/m 17 november is het ontwerp van het Huis aan de Markt te zien in het voormalige V&D-pand in Sittard. Het gemeentebestuur van Sittard-Geleen is bijzonder verheugd dat gezien de omstandigheden in de bouw een ontwikkelaar heeft ingeschreven voor het Huis aan de Markt.

Na de Expo, die samen met de Adviescommissie Binnenstad Sittard gehouden wordt, vindt de voorlopige gunning van het Huis aan de Markt plaats.

Het Huis aan de Markt wordt een representatieve ontmoetingsplek van de gemeente waar bestuur, ondernemers, inwoners en partners elkaar kunnen ontmoeten. Naast een multifunctionele raadszaal en vergaderruimtes, biedt het Huis aan de Markt straks ook ruimte aan een ontmoetingsplein met flexwerkplekken en kunnen er verschillende bijeenkomsten worden georganiseerd. Daarnaast doet het dienst als trouwlocatie, wordt het het nieuwe thuis van Visit Zuid-Limburg én komen er dertig nieuwe woningen

,,Met het oog op de crisis in de bouw, het gebrek aan materialen en het tekort aan vaklui zijn wij verheugd dat er een combinatie van bedrijven is die ingeschreven heeft,” laat wethouder Pieter Meekels weten. ,,Een combinatie bovendien die veel affiniteit heeft met Sittard-Geleen. Zijn college Andries Houtakkers vult aan: De architect Luuk van Wijlick komt uit Geleen en werkt bij het architectenbureau Mecanoo waar de bekende Sittardse architecte Francine Houben directeur is. Laudy Ontwikkeling is de ontwikkelaar en kent de lokale situatie als geen ander en heeft een keur van lokale en regionale bedrijven die daadwerkelijk zorgen voor de realisatie van het gebouw.”

Conform wens van de raad is in de aanbestedingsleidraad opgenomen dat onze inwoners kennis kunnen nemen van het ontwerp voordat er een voorlopige gunning plaatsvindt. Hiertoe is naast de ingang van het voormalige V&D-pand aan de Markt in Sittard (in de ruimte waar vroeger o.a. het reisbureau gevestigd was) een tentoonstelling (Expo Huis aan de Markt) ingericht met tekeningen en een maquette van het ontwerp.

Inwoners en andere belangstellenden kunnen van vrijdag 12 tot en met woensdag 17 november a.s deze tentoonstelling bezoeken en het ontwerp bekijken. Daarbij is de mogelijkheid om aan reacties te geven op het ontwerp. Deze tentoonstelling is ingericht samen met de Adviescommissie Binnenstad Sittard, die nauw betrokken is bij de (voorbereidingen van de) bouw van het Huis aan de Markt. Centrummanagement, horeca , omwonenden, historische verenigingen en de Commissie Sittard-Geleen Inclusief zijn in deze Adviescommissie vertegenwoordigd. Deze commissie adviseert architect, ontwikkelaar of gemeente na een analyse van de reacties.

Na de tentoonstelling van het ontwerp wordt de inschrijving nog nader beoordeeld op basis van de aanbestedingsleidraad. De voorlopige gunning van het werk (sloop van het V&D-pand en nieuwbouw) is op 30 november.

Het streven is dat tijdens de openingsuren van de Expo een vertegenwoordiger van de bouwcombinatie aanwezig is om een toelichting te geven.

Afbeeldingen

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen