Ruim 1100 reacties op ontwerp Huis aan de Markt

22-11-2021
851 keer bekeken

De afgelopen dagen is een eerste ontwerp tentoongesteld van het Huis aan de Markt in Sittard. Vele honderden mensen bezochten de pop-up expo aan de Markt en in totaal hebben ruim 1100 mensen gereageerd op het ontwerp.

"Eens te meer een teken dat dit onderwerp leeft in onze gemeenschap,” concluderen de verantwoordelijk wethouders Pieter Meekels en Andries Houtakkers.

De reacties op het ontwerp zijn zeer divers en worden op dit moment nog gecategoriseerd en verwerkt door de Adviescommissie Binnenstad, die de expo realiseerde. "Toch kunnen we nu al de grote lijn aangeven," zegt Koen van Beek van die Adviescommissie. "Veel reacties gaan over het kleurgebruik en over de massaal ogende voorgevel. Ook de vorm van het gebouw op de hoek tegenover het Kritzraedthuis levert de nodige reacties op.”

De Adviescommissie rapporteert deze week haar bevindingen aan de gemeente. Daarna gaat de gemeente samen met onder meer de Adviescommissie Binnenstad in overleg met de ontwikkelaar en de architect. Na de voorlopige gunning van het project Huis aan de Markt wordt dan gewerkt aan de verfijning van het ontwerp, waarbij rekening wordt gehouden met de reacties die de afgelopen week zijn gegeven.

Uiteraard wordt een aangepast ontwerp weer gepubliceerd, zodat u kunt blijven volgen hoe alle opmerkingen door architect en ontwikkelaar verwerkt worden.

Wilt u weten hoe de architect op hoofdlijnen tot dit eerste ontwerp voor het Huis aan de Markt is gekomen? Bekijk dan dit filmpje.

 

Afbeeldingen

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen