Advies van Adviescommissie Binnenstad onderdeel nieuwe aanbesteding

15-12-2021
866 keer bekeken

Meer dan 1.100 mensen hebben in november tijdens de Expo Huis aan de Markt op het ontwerp voor het nieuwe Huis aan de Markt gereageerd. De Adviescommissie Binnenstad heeft de reacties in de voorbije weken zorgvuldig gerubriceerd op onderwerp en geteld.

De bevindingen van de Adviescommissie (een vertegenwoordiging van ondernemers, inwoners, historische verenigingen en de Commissie Sittard-Geleen Inclusief) zijn in de vorm van een advies aan de gemeente aangeboden en met de gemeente en de architect besproken.

Download onderaan dit bericht (zie: Toegevoegde bestanden) de voorlopige beoordeling en het advies van de Adviescommissie Binnenstad Sittard.

Inmiddels is de aanbesteding ook inhoudelijk beoordeeld. Hieruit is gebleken dat deze niet voldoet aan enkele financiële en technische voorwaarden. De aanbesteding wordt daarom overgedaan. Geïnteresseerde bouwcombinaties kunnen opnieuw inschrijven. Ook worden de aanbestedingsregels geactualiseerd. Het advies van de Adviescommissie Binnenstad wordt hierin waar mogelijk verwerkt. Hierdoor kunnen belangstellende bouwcombinaties bij het maken van hun plannen meteen rekening houden met de reacties van inwoners.

De vertraging die deze juridisch noodzakelijke stap met zich meebrengt, is naar verwachting een half jaar. Afhankelijk van de uitkomst van de aanbesteding volgt nieuwe informatie over het ontwerp van het Huis aan de markt.

Afbeeldingen

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen