Bergerweg, de Theresiastraat en de Bokslootweg, Einighausen

Bergerweg, Theresiastraat en Bokslootweg, Einighausen

We gaan de Bergerweg, de Theresiastraat en de Bokslootweg opnieuw inrichten. Graag willen wij met de bewoners praten over onderwerpen voor de nieuwe inrichting. De veiligheid van het verkeer bijvoorbeeld of het onderhoud? Daarom organiseren wij een bijeenkomst voor bewoners.

Bijeenkomst voor bewoners op 14 mei

  • We hebben veel waardevolle reacties gekregen, onze dank daarvoor! Van al de onderwerpen die besproken zijn kwamen deze érg duidelijk naar voren:
  • als het druk is bij ijssalon Clevers, is het parkeren een probleem;
  • bezoekers van de ijssalon parkeren ook voor de opritten;
  • in de Bergerweg wordt hard gereden;
  • de versmallingen in de weg remmen de snelheid van het verkeer af, maar de gemeente geeft aan dat ze op de verkeerde plek liggen;
  • maatregelen om de snelheid van het verkeer te verkleinen zijn wél gewenst;
  • een aantal bewoners wil de bomen graag laten staan. Maar sommige bewoners vinden dat de bomen veel overlast geven. Ze zijn te groot, de wortels zorgen voor schade aan de stoepen, er vallen bladeren. Dus: graag de juiste boom op de juiste plek.

De presentatie van de avond vindt u links op deze pagina bij Documenten. 

Bekijk hier het filmpje over deze avond voor bewoners:

Meten parkeren

We hebben de bewoners gevraagd wat een goed moment is om het parkeren en de snelheid van het verkeer te meten. De bewoners gaven aan dat in de weekenden, bij mooi weer, in juni en september de beste momenten zijn. Dan is het druk in de ijssalon.

Voorlopig ontwerp

Nu wordt een voorlopig ontwerp gemaakt. De onderwerpen worden, waar mogelijk, meegenomen in dit voorlopig ontwerp. Zodra het ontwerp klaar is leggen we het voor aan de bewoners. Als er in de tussentijd vragen zijn, nemen we contact op met de bewoners.

Klankbordgroep

We richten een klankbordgroep op. In de tijd dat wij aan het ontwerp werken, koppelen we regelmatig terug naar deze klankbordgroep. Bewoners die interesse hebben om in de klankbordgroep te zitten kunnen contact opnemen met wijkcoördinator Jean Hoedemakers. Via telefoonnummer 14 046 of via e-mail naar jean.hoedemakers@sittard-geleen.nl.

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen