Kloostertuin St. Agnetenberg Sittard

Startbijeenkomst in de stralende lentezon

12-05-2022 632 keer bekeken

Misschien is het wel één van best bewaarde geheimen van Sittard. De tuin van het vroegere klooster St. Agnetenberg, verscholen tussen de Agnetenwal en de achterzijde van de Putstraat, Leyenbroekerweg en Engelenkampstraat.

Sinds het vertrek van de zusters wordt de tuin onderhouden door een vrijwillige tuinbrigade. Een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers die terecht trots zijn op deze groene oase in de binnenstad.

Nu het klooster en de omgeving een nieuwe bestemming krijgen, geven wij graag ook opnieuw betekenis aan de kloostertuin. Als een groene plek waar mensen nog generaties lang kunnen genieten, ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten. Maar hoe moet deze parkachtige omgeving er straks uit zien?

Deze vraag stond centraal tijdens een bijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden, waaronder vrijwilligers van de tuinbrigade en de cultuurhistorische verenigingen.  Deze bijeenkomst vond, geheel in stijl, plaats in de tuin onder een stralende lentezon. Deelnemers konden aan de hand van thema’s als historie, natuur, toegankelijkheid en gebruik hun ideeën en wensen voor de tuin kenbaar maken. Een geslaagde bijeenkomst waar waardevolle suggesties zijn gedaan voor het vervolg.

In de komende periode gaan we samen met een werkgroep van belangstellenden aan de slag met een ontwerp voor de kloostertuin. We presenteren het ontwerp straks onder andere via de website, dus neem geregeld een kijkje.

Het verslag van de bijeenkomst, inclusief een overzicht van de ideeën die zijn opgehaald, vindt u hier.

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen