Kloostertuin St. Agnetenberg Sittard

Eerste werksessie

20-06-2022 600 keer bekeken

Op 30 mei vond de eerste werksessie plaats van de werkgroep kloostertuin St. Agnetenberg. De werkgroep bestaat uit belangstellenden die zich tijdens de startbijeenkomst op 20 april hebben aangemeld, medewerkers van de gemeente en medewerkers van bureau Verbeek.

Bureau Verbeek presenteerde tijdens de bijeenkomst de eerste plannen en conceptontwerpen voor de toekomstige kloostertuin. Hierin zijn de opmerkingen en suggesties van deelnemers aan de startbijeenkomst verwerkt. In één van de varianten krijgt de historische gracht opnieuw een plek in de tuin. In de andere variant is de gracht vervangen door een bloemenlint, dat de contouren van de oude grachten laat zien. Tijdens de werksessie was er ruimte om op deze concepten te reageren. Ook werd er samen verder van gedachten gewisseld over de wensen over de inrichting van de kloostertuin.

De conceptontwerpen worden nu verder uitgewerkt aan de hand van de resultaten van de werksessie. Zodra deze concreter zijn, wordt een volgende werksessie georganiseerd. Later wordt het ontwerp ook aan de omgeving gepresenteerd en is er gelegenheid om hierop te reageren. We houden u op de hoogte!

Bekijk hier het verslag en de presentatie van de bijeenkomst, inclusief de twee conceptontwerpen van Bureau Verbeek.

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen