Kloostertuin St. Agnetenberg Sittard

Nieuw ontwerp voor Kloostertuin

19-06-2023 409 keer bekeken

Een verborgen groene parel met een rijk verleden. Zo laat de tuin van het voormalige klooster St. Agnetenberg in de binnenstad van Sittard zich het best omschrijven. We maken van deze groene oase graag een fijne plek om te ontspannen, genieten en elkaar te ontmoeten.

Samen met een werkgroep van inwoners is daarom hard gewerkt aan een ontwerp voor de kloostertuin. Hierin zijn ook de ideeën en wensen meegenomen die tijdens de startbijeenkomst op 20 april vorig jaar zijn opgehaald.

Er zijn twee ontwerpen uitgewerkt. Eén ontwerp met een langere termijn visie en een ontwerp voor de korte termijn. Beide ontwerpen zijn erop gericht het woongenot en leefklimaat in onze karaktervolle stad te versterken.

We presenteren deze ontwerpen graag aan u. Dat doen we tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 27 juni 2023 in de kloostertuin (bereikbaar via de ingang langs Mavo Land van Gulick). U bent tussen 15.00 en 19.00 uur van harte welkom. We horen graag wat u ervan vindt. U kunt dan ook aanvullende ideeën of wensen met ons delen. Aanmelden is niet nodig.

Na deze bijeenkomst presenteren wij de ontwerpen ook op deze projectpagina. U kunt hier tot 1 september op reageren.

Uiteindelijk neemt het college een besluit over een van de ontwerpen. Dit wordt dan verder uitgewerkt. Wanneer dat gebeurt, is afhankelijk van de verkoop van de voormalige Swentiboldschool en gymzaal aan de Leyenbroekerweg.

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen