Bij de totstandkoming van het VO worden verenigingen en omwonenden uiteraard weer nauw betrokken. Tijdens de eerstvolgende bijeenkomst op 17 november staan we bijvoorbeeld uitgebreid stil bij de logistieke stromen in en rond de gebouwen en de inrichting van het park.
Start bestemmingsplanprocedure
Ook de formele procedures voor het bestemmingsplan worden nu opgestart. Het bestemmingsplan moet namelijk worden aangepast omdat de ligging en de omvang van de gebouwen veranderen. Dat aanpassen kan niet zomaar. Daarvoor moeten we eerst inzichtelijk maken of het vernieuwde Sportpark Glanerbrook gevolgen heeft voor het huidige woon- en leefklimaat van de omgeving. Hiervoor worden de volgende onderzoeken opgestart:
- Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai
- Akoestisch onderzoek geluid afkomstig van Glanerbrook
- Archeologie
- Bodemonderzoek
- Flora en fauna
- Stikstofdepositie tijdens bouw en gebruik
- Watertoets
- Externe veiligheid (afhankelijk van gebruik koudemiddel)
- Verkeersaspecten: verkeersafwikkeling, luchtkwaliteit
- Parkeren
- Ladder voor duurzame verstedelijking
De uitkomsten van deze onderzoeken worden met u besproken zodra ze beschikbaar zijn.
Milieueffectrapportage
Vanuit de omgeving bereikte ons de vraag of er geen milieueffectrapportage gemaakt moet worden voor de vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook. Het antwoord is: nee. Het maken van een milieueffectrapportage is verplicht bij de voorbereiding van plannen en besluiten van de overheid die kunnen leiden tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. Dat is niet het geval bij de vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook. Ook een zgn. vormvrije m.e.r. beoordeling is niet verplicht.
Alle activiteiten, plannen en besluiten waarvoor (beoordeeld moet worden of) het maken van een m.e.r. verplicht is, vindt u op
wetten.nl - Regeling - Besluit milieueffectrapportage - BWBR0006788 (overheid.nl)
Vragen?
Heeft u vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met omgevingsmanager mevr. Mirjam Roorda-Knape, tel. 06-29601074.