Over het project

De gemeente Sittard-Geleen is gestart met het realiseren van nieuwe huisvesting voor al haar medewerkers. Dit zijn in totaal vier afzonderlijke projecten, waaronder de nieuwe huisvesting Vidar aan de Tunnelstraat/Mijnweg in Geleen. De nieuwe huisvesting is noodzakelijke omdat de huidige locaties te versnipperd liggen en niet meer voldoen aan de wettelijke Arbo regelgeving. De locatie waar de nieuwe huisvesting komt is in 2021 gekocht. Hier staat nu nog het voormalige OCI-gebouw. Ook dit gebouw voldoet niet aan de wensen en eisen die de gemeente, Vidar en de wet stelt. Daarom wordt dit gebouw gesloopt en een nieuw gebouw gebouwd. 

Samenwerking
Vidar werkt onder andere nauw samen met team Wijkbeheer. Niet geheel toevallig ligt de nieuwe huisvesting voor dit team tegenover de nieuwe plek van Vidar. Op deze manier kunnen zij nog beter samenwerken.

Globale planning
De sloop van het voormalige OCI gebouw start in maart 2024. We streven ernaar om de sloop vóór de bouwvak af te ronden. In juni 2024 start het ontwerpteam met het ontwerpen van het nieuwe gebouw. Dan weten we hoe het nieuwe gebouw eruit komt te zien. De verwachting is dat Vidar medewerkers eind 2027 in hun nieuwe gebouw kunnen werken.

Vier huisvestingsprojecten
De realisatie van de nieuwe huisvesting van Vidar aan de Mijnweg/Tunnelstraat in Geleen is één van de vier huisvestingsprojecten binnen de gemeente. Naast de nieuwbouw van Vidar, gaat het ook om de realisatie van de (ver)nieuwbouw van het Mauritspark voor Wijkbeheer en IPOR, de nieuwe bestuurlijke en ambtelijke huisvesting in Geleen (Stadswinkel en Hanenhof) en het Huis aan de Markt in Sittard.

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen