Proeftuin Zeeheldenbuurt

Klimaat robuuste straten

Bekijk de bovenstaande video, voor een korte introductie. 

De Admiraal Helfrichstraat, Heidestraat, Zaicsekstraat en de Karel Doormanstraat worden opnieuw ingericht. Op een klimaat robuuste manier. Daarmee zijn de straten beter voorbereid op veranderingen in ons klimaat. Zoals hevige regenbuien en extreem warm weer. 

Samen ontwerpen
De nieuwe inrichting ontwerpen we samen met de bewoners van de straten. In het ontwerp gebruiken we nieuwe technieken en materialen om nieuwe oplossingen te bedenken. Deze testen we daarna komende jaren om te kijken of ze ook echt werken. 

Doe mee!
Afgelopen tijden hebben we Doe mee Cafés georganiseerd voor het ontwerp van de nieuwe inrichting van de straten. In maart hebben bewoners aangegeven wat ze belangrijk vinden in hun straten. Deze onderwerpen zijn meegenomen in eerste ontwerpen van de straten. Deze eerste ontwerpen hebben we in mei met elkaar besproken. Nu wordt er per straat één ontwerp gemaakt. 

Ontwerpen per straat
De eerste ontwerpen kun je per straat bekijken:


Je straat in 3D
De ontwerpen worden ook in 3D getekend. In het Doe mee Café kan je deze ontwerpen dan ook met een VR-bril bekijken. Met de bril loop je door je eigen straat en kun je zien hoe je straat er uit komt te zien!

Benieuwd hoe dit uitziet? Zie hieronder een kleine preview. 


 

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen